Boodschappenlijstje

30 gr Roomboter

Uit de Korte Keten Automaat:
1 kg aardappels
500 gr wortelen
400 gr uien
1 teentje knoflook
Volle Melk (naar smaak)

Hutspot maakt het verschil

Schil de aardappelen en wortelen. Gooi de schillen niet weg, maar was ze goed. Droog de schillen door ze in een keukenhanddoek te rollen. Verhit de frituur op 180 graden en frituur de schillen goudbruin krokant. Maak af met wat peper en zout.

Snij de aardappels klein en de wortels kleiner dan de aardappel. Kook de aardappels en wortels gaar in een grote pan met water en (een snuf) zout. Ondertussen smelt je op een laag vuurtje de roomboter. Snipper de uitjes en knoflook. Voeg deze toe in de pan met het roomboter. Bak op een laag vuurtje, zodat de ui kan karameliseren.

Wanneer de aardappels en wortels gaar zijn, giet je af en stamp je ze fijn met de yoghurt. Tenslotte roer je er de gekarameliseerde uitjes en wat peper en zout aan toe. Je hutspot is klaar!