De normaalste zaak van de wereld: lokaal eten

Er bestaat een grote behoefte om lokaal en vers te eten. Logisch, want lokaal eten is smaakvoller en beter voor het klimaat. Het is ook transparanter: je weet waar het vandaan komt en welke weg het heeft afgelegd. Toch is het niet zo vanzelfsprekend dat we lokaal eten. Ook bij ons bestaat die wens, maar in de praktijk blijkt die lastig te verwezenlijken.

Onze verklaring: lokaal eten is gedoe. Er zijn veel mooie initiatieven, maar je hebt wel een abonnement nodig. Of een auto. En hoewel het van dichtbij komt, is het ook vaak duur. Op die manier is dichtbij heel ver weg. Wij willen lokaal eten voor iedereen toegankelijk maken.

Dit schreven anderen

TEAM

Christina houdt zich vanuit het consumentenperspectief met voedselvraagstukken bezig. Door middel van haar creatieve denkkracht en achtergrond in psychologie en marketing inspireert ze consumenten om gezonde, duurzame en eerlijke voedselkeuzes te maken.

Christina Reuter

Oprichter

christina@dekorteketenautomaat.nl

Eva is een Flevolandse gastronoom, een kleindochter van een polderpionier en boer. Met haar familie runt ze stadsboerderij Boerkok in Lelystad. Met haar bedrijf Studio Daagsch zet ze de korte keten in Flevoland in beweging. Eva wil met de automaat graag laten zien wat andere regio’s in Nederland te bieden hebben.

Eva Flantua

Oprichter

eva@dekorteketenautomaat.nl

Sharon is de chef van het Food Forum op het Floriade terrein in Almere. Hierdoor heeft ze dagelijks contact met de boeren en producenten in Flevoland en daarbuiten. Als tv-kok voor BinnensteBuiten kent Sharon het voedsellandschap van Nederland als geen ander en laat ze graag iedereen zien hoe makkelijk het is om met lokale producten te koken.

Sharon de Miranda

Chefkok

sharon@dekorteketenautomaat.nl

Karlijn is gegrepen door de voedseltransitie en beschouwt dat als een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Een vraagstuk waar ze graag haar kennis op het gebied van communicatie en taal voor inzet.

Karlijn Martens

Verhalenverteller

karlijn@dekorteketenautomaat.nl