Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Bij de Korte Keten Automaat willen wij bijdragen aan de groei van lokaal eten en drinken.

Dat is belangrijk, omdat producenten dan een eerlijkere prijs krijgen voor hun producten. Een korte keten betekent vaak ook versere en dus smaakvollere producten. Tenslotte draagt lokaal voedsel een verbindende kracht in zich: het maakt je bewust van je leefomgeving en verbind je met hen die jouw voedsel maken. De Korte Keten Automaat wil het kopen van lokaal eten en drinken nog makkelijker en toegankelijker maken.

Milieu
Lokaal eten is voor het milieu niet per definitie de beste optie. Zo kan de milieu-impact van de Nederlandse teelt in kassen hoger zijn dan het importeren van producten uit Zuid-Europa. Ook landgebruik telt bijvoorbeeld mee. Maar over het algemeen drukt het vervoer over (veel) landsgrenzen zwaar op het klimaat. Groente uit de Nederlandse vollegrond eten is altijd een goed idee. Denk aan ui, wortel, biet, knolselderij of kool.

Bietje lokaal
Om een bietje lokaal te eten en koken, is het bietje erg geschikt. Geteeld op akkers in Nederland, hartstikke gezond en er is van alles mee te maken. Ter inspiratie delen we het recept van Beproefderecepten.nl voor Biet Bourguignon, gemaakt met bietjes uit de Korte Keten Automaat. Smakelijk!

Meer berichten